Oude vrouw als inspiratie
 
Een vrouw hoort in haar kracht te staan. Tijdens mijn werkbezoeken tref ik regelmatig vrouwen die heel wat in hun mars hebben, maar te bescheiden zijn om dit te laten blijken. Laatst had ik echter het geluk een dame te mogen ontmoeten die een enorme indruk op mij heeft gemaakt.

Ik was in gesprek met de eigenaar van een postpunt toen daar plots als een donderslag bij heldere hemel een in het zwartgeklede oudere dame binnenstormde. “Wie kan mij helpen!”, riep ze een beetje in paniek. “Ik heb een arbeidsovereenkomst nodig en ik word door alle instanties van het kastje naar de muur gestuurd.”

Ik besloot haar te helpen en enkele dagen later had ik afgesproken met Moeder Margaretha om in huislijke sfeer nader kennis te maken.

Moeder Margaretha woont boven de orthodoxe kerk om de hoek van de copyshop waar ik haar eerder deze week had getroffen. De zuster woont hier alleen met haar twee katten, waarvan er één zich heerlijk had genesteld op de bank, en de ander op een stoel.


Waarschijnlijk viel mijn verbazing haar op…

Bij binnenkomst rook ik al de geur van koffie. Ik zag nog net hoe ze met een app op haar iPhone zojuist de deur voor mij had geopend! Op de 1e etage is haar huiskamer en bij binnenkomst zag ik haar MacBook opengeklapt op tafel. Waarschijnlijk viel mijn verbazing haar op want ze kon niet nalaten om lachend te vertellen dat ze een iPhone had en een 17 jaar oude MacBook. “Ja, want de apparatuur van Apple is compatible met elkaar en synchroniseert daardoor vlekkeloos.”

Wat een contrast met de eigenaar van het postpunt waar ik eerder nog aan tafel zat in een stoffig kantoortje. Hij had nota bene nog het idee om de sollicitanten op zijn vacature te laten reageren door middel van een handgeschreven sollicitatiebrief!


Wie had dat gedacht. Een hippe dame van 82 jaar!

Moeder Margaretha blijkt niet alleen hip maar ook fit, zowel fysiek als mentaal. Ontelbare keren per dag loopt ze de trappen op en af in haar huis. Op de begane grond is de orthodoxe kerk. Ze gaf mij enthousiast een kleine rondleiding. Het was duidelijk te zien dat overal ontzettend veel liefde en zorg aan was besteed. Ze wil de kerk graag in stand houden en had daarom contact gezocht met een priester uit Kazachstan die op dit moment in Duitsland verblijft.

Nadat ik haar had geholpen met de aanvraag van de vergunningen en de arbeidsovereenkomst voor de priester uit Kazachstan belde ze mij enkele dagen later spontaan op om te vertellen dat haar Macbook echt ‘op’ was en dat ze nu hetzelfde type Macbook heeft als ik.

Deze dame is helemaal van deze tijd. Ze is op de hoogte van het laatste nieuws en moderne gadgets en staat zeker haar mannetje. Petje af voor deze powervrouw!